Pildid: president Ilves kohtus kolleegiga Kasahstanist

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna saabus Eestisse kahepäevasele riigivisiidile Kasahstani president Nursultan Nazarbajev, kelle esimene käik viis Kadriorgu, kus ta kohtus president Toomas Hendrik Ilvesega ning kinkis Evelin Ilvesele tema tänase sünnipäeva puhul lilled.

Lisaks president Ilvesele kohtub Nazarbajev, keda saadavad visiidil välisminister Jeržan Kazõkanov, kommunikatsiooni- ja informatsiooniminister Askar Žumagalijev ning transpordi- ja kommunikatsioonide minister Berik Kamalijev, riigikogu esimehe Ene Ergma ning peaminister Andrus Ansipiga.

Kohtumisel võetakse kõne alla kahe riigi vahelised suhted, keskendudes peamiselt majandusteemadele. Samuti käsitletakse Euroopa Liidu ja Kasahstani suhteid ning olukorda Kesk-Aasia regioonis. Lisaks tulevad jutuks ka julgeolekupoliitika ja rahvusvaheliste organisatsioonidega seonduvad teemad.

Kavas on kirjutada alla investeeringute soodustamise ja vastastikuse kaitse kokkulepe ning arhiivinduskoostöö leping Eesti Rahvusarhiivi ja Kasahstani side- ja informatsiooniministeeriumi vahel.

Pärastlõunal asetab Kasahstani president pärja Vabadussõja võidusamba jalamile. Täna õhtul annavad president Ilves ja Evelin Ilves Nazarbajevi auks Eesti Pangas riigivisiidi piduliku õhtusöögi.

Neljapäeval kohtub Nazarbajev president Arnold Rüütli ja Tallinna linnapea Edgar Savisaarega, tutvub Jüri Kuuskemaa juhendamisel Tallinna vanalinnaga ning kohtub ka Eesti ettevõtjatega. Kasahstani riigipea lahkub Eestist homme pärastlõunal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles