Lugejate lood: kas läbida sõidueksam Tallinnas või väikelinnas?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoregistrikeskuse auto.
Autoregistrikeskuse auto. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Nii mõnigi autojuht arvab, et kes ei saa sõidueksamiga Tallinnas hakkama, sellel polegi linnaliiklusse asja, sest ta pole veel piisavalt kogenud ja ohutu liikleja. Siiski on üsna levinud käitumine, et autokool läbitakse Tallinnas, ent sõidueksamile minnakse väiksemasse linna. Tarbijaportaal avaldab selleteemalised lugejate kirjad.

«Minu meelest peaks igaüks, kes peamiselt Tallinnas liiklema hakkab, siin ka ARKi sõidueksami tegema. Tean juhuseid, kus tuttavad olid nii halvad juhid, et läksid eksamit kuhugi külakohta tegema ja kukkusid ka seal mitu korda läbi (üks kukkus läbi lausa kuus korda). Koolid, kes tahavad oma mainet hoida, ei lasegi läbikukkujaid riiklikule eksamile. Sõidueksam oli jah natukene karm. Esimene kord veeresin autoga viis sentimeetrit kallakul tagasi (lubatud piirides) ega teadnud masina ehituslikku poolt ja seepärast läbi ei saanud – eksamineerija ütles, et ei tundnud end minuga autos veel piisavalt ohutult. Teisel korral sama eksamineerijaga nädal aega hiljem sain läbi,» kirjutas mees.

«Tegin eksamit kaks korda, esimese neist Tallinnas. Eksamineerija nimi oli varem teada ning tuttav ütles, et olen juba eos läbi kukkunud. Nii ka läks. Teise eksami panin kirja juhuste kokkulangemisel Põlvas. Nimelt tegin eksamit vahetult enne aasta lõppu ning uuest aastast pidi hind tõusma, seega tahtsin selle tehtud saada. Eksamigraafik oli seal pea olematu. Sõitsin linnas ühe korra õpetajaga läbi ning läksin eksamile. Tallinna ja Põlva eksamineerijad olid nagu öö ja päev. Kuigi ise olin ikka närvis, siis Põlva eksamineerija oli rahu ise. Kusjuures veider oli see, et Tallinnas mind platsiharjutusi tegema ei pandud, kuid Põlvas pidin kõik läbi tegema. Kiidusõnad eksamineerijale, kelle sügav rahu ja inimlikkus tegid ka minu rahulikuks. Seal sain eksami edukalt tehtud,» kirjeldas Kaisa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles