Kohus mõistis riigilt plekkseppade kasuks ligi 27 000 eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtusaal, pilt on illustratiivse tähendusega.
Kohtusaal, pilt on illustratiivse tähendusega. Foto: Marina Puškar

Harju maakohus mõistis Valga asenduskodu Kurepesa katuse plekitöid teinud firma kasuks riigilt välja ligi 27 000 eurot.

OÜ K. K. M. Plekksepatööd tegi alltöövõtjana asenduskodus Kurepesa pereelamu hoone valtspleki katusetöid, kuid peatöövõtja E&G Ehitus OÜ jättis plekitööde eest tasumata. Seepeale keeldusid plekksepad edasi töötamast.

Kuivõrd sotsiaalministeeriumi jaoks oli äärmiselt oluline, et Valga asenduskodu pereelamu ehitus lõpetatakse, pakkus ta välja, et plekksepad teevad katuse lõpuni ning ministeerium tasub ise tööde eest. Ettevõte oli sellega nõus.

Hiljem leidis ministeerium, et on juba peatöövõtjale kõik arved tasunud ning eraldi kohustust katusetööde eest maksmiseks pole võtnud. Kohtul palus ministeerium nõue üldse läbi vaatamata või siis rahuldamata jätta.

Kohus leidis siiski, et nõudel on alust küll ja mõistis OÜ K. K. M. Plekksepatööd kasuks välja põhinõudena 22 269 eurot ja viivised 2480 eurot, lisaks menetluskulud summas 2200 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles