Kahe silla jooksule on oodata rekordarv osalejaid

Märt Pilme
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson eelmisel aastal omanimelisel kahe silla jooksul finišeerimas.
Jüri Jaanson eelmisel aastal omanimelisel kahe silla jooksul finišeerimas. Foto: Urmas Luik

Sõudmise olümpiahõbe Jüri Jaanson tundis 2001. aastal muret, kuidas teha korda Pärnu jõe kahe silla vahele jäävad kallasrajad. Nii tekkiski tal mõttekaaslastega idee korraldada omanimeline jooks, mille abil Pärnu jõe äärsele alale tähelepanu tõmmata. Nüüd on mõlemad kaldad tervenisti läbitavad ja jõeäärsed kergliiklusteed liikumisharrastajate seas väga populaarsed.

17. kahe silla jooks toob sel nädalavahetusel kokku ligikaudu 4000 spordisõpra. Pühapäevasel kümnekilomeetrisel põhidistantsil näeb Londoni maailmameistrivõistlustel võistelnud Eesti maratonitippe Roman Fostit ja Tiidrek Nurmet. Keeniast saabub varemgi Pärnus võidutsenud Ibrahim Mukunga Wachira.

Nii Fosti kui ka Nurme rõhutavad, et tulevad suvepealinna tugevas vormis ja hinnaalandust enesele ei luba. Pärnakas Fosti peab kodusel jooksul tugevaimateks konkurentideks just Nurmet ja Mukungat. «Rajale lähen eesmärgiga pakkuda kodulinna publikule häid emotsioone: pean silmas isikliku rekordi parandamist või põnevat lõpplahendust,» kinnitas Fosti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles