Kohtla-Järve endine meer ei kavatse linnale sentigi tagasi maksta (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve endine linnapea Jevgeni Solovjov.
Kohtla-Järve endine linnapea Jevgeni Solovjov. Foto: Mihkel Maripuu

Aasta tagasi korruptsioonikuritegudes süüdi mõistetud Kohtla-Järve endine linnapea Jevgeni Solovjov pole senini hüvitanud ühtegi senti linnale tekitatud kahjust ega kavatsegi seda teha, kirjutab Põhjarannik.

Viru maakohus mõistis lisaks tingimisi vangistustele Kollolt linna kasuks välja 840 000 ja Solovjovilt 210 000 eurot. Tartu ringkonnakohus leidis samuti, et mõlemad linnajuhid on tekitanud Kohtla-Järvele nii suure kahju, ent tühistas otsuses kahju väljamõistmise osa, leides, et tsiviilnõude peab esitama linnavalitsus.

Kevadel jõudis linnavalitsus otsusele, et esitab kahjunõude Solovjovi, ent mitte Kollo suhtes, kelle puhul tulevad linnavalitsuse õigusnõuniku Vadim Vilde sõnul mängu aegumistähtajad. Linnavalitsus saatis juuni alguses Solovjovile ettepaneku kahjusumma ise ära maksta, kirjutab Põhjarannik.

Praegu Nikolai Ossipenkole kuuluva Uikala prügila tegevdirektorina töötav Jevgeni Solojov ütles neljapäeval Põhjarannikule, et sai linnavalitsuse kirjaliku ettepaneku kätte 15. juunil ja seega on tal vastamiseks aega veel paar nädalat.

«Küll ma 15. septembriks midagi vastan. Aga selge on, et ma ei kavatse tagasi maksta midagi sellest rahast, mida nad püüavad mulle nüüd kaela sokutada,» ütles Solovjov Põhjarannikule, pidades silmas linnavalitsust.

Solovjov lisas, et neid dokumente, mille alusel AS-ile N&V makseid tehti, ei ole praegune linnavalitsus tühistanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles