Jahimehe tapmisega seoses kinni peetud mees lasti pärast 48 tundi vabadusse

Helen Mihelson
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Prokuratuur ei näinud vajadust paluda kohtult Nõo jahiseltsi juhi tapmises kahtlustavana kinni peetud Jaak Hütteri (71) vahi alla võtmist. 

Mees peeti ööl vastu 28. septembrit 48 tunniks kuriteos kahtlustavana kinni, et selgitada välja, kas ja millist rolli võis tema kuriteos mängida. Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kauri Sinkevicius ütles täna Postimehele, et seni kogutud tõenditele tuginedes ei ole prokuratuuril alust kohtult mehe vahistamist taotleda.

Küll aga on kriminaalasjas määratud erinevad ekspertiisid, mille tulemusel selgub edasine menetluse käik.

27. septembri õhtupoolikul sai politsei mureliku teate, et eelmisel õhtul metsa läinud 44-aastane Nõo jahiseltsi juht Arnold Loos polnud koju saabunud. Tema mobiiltelefon oli välja lülitatud, lähedastel polnud mehe edasiste käikude kohta mingit teadmist.

Politsei kuulutas mehe tagaotsitavaks ja alustas otsinguid, kaasates ka vabatahtlikke. Just neilt saadud info võimaldas toimunule kiiresti jälile jõuda. Selgus, et Loos sai vihje võimaliku salaküttimise kohta Nõo valla Aiamaa külas. Mees sisenes metsa Kambja vallas teelt, kust leiti kohe otsingute alguses tema auto. Arvatavasti sattuski Loos vihjatud metsatukas salaküttidele ja praeguse uurimisversiooni järgi ta ka tapeti metsas.

Mõne tunniga jõudsid politseinikud kinnistule, mille elanikke isa-poeg Hüttereid seostas kohalik rahvas juba ammu salaküttimisega. Koos kiirreageerijatega peatasid mundrimehed traktori, mida roolis peamine kahtlusalune, perepoeg Jaak Hütter. Mees tõstis kohe käed ja astus traktorilt maha. Kinnipeetu ei hakanud vastu punnima, vaid tunnistas kuriteo üles ja näitas korrakaitsjatele samal krundil kätte asukoha, kuhu tapetu oli mätaste alla peidetud. Käru, millega Loos metsast arvatavasti välja toodi, leidsid politseinikud samas asuvast tiigist.

Edasi viidi 34-aastane Hütter juunior arestimajja, aga kahtlustatuna peeti kinni ka 71-aastane Hütter seenior. Neljapäeva varahommikul saabus arestimajast teade, et Hütter juunior poos end kambris üles. Kuidas sai selline asi arestimaja töötajate valve all juhtuda, selgitavad välja politsei sisekontrollibüroo ja riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles