Kohus saatis lapsi bussis ja kinos ahistanud mehe neljaks aastaks vangi

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtusaal.
Kohtusaal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Harju maakohus mõistis täna kuulutatud otsusega neljaks aastaks vangi 29-aastase Eduardi, keda süüdistati sugulise iseloomuga kuritegudes lapseealiste kallal.

Süüdistuse kohaselt tülitas Eduard mullu novembris ning tänavu kevadel kokku neljal korral liinibussides ja kinos alla 14-aastaseid tüdrukuid, istudes nende kõrvale ja hõõrudes oma jalga intensiivselt vastu kannatanuid. Ühe episoodi puhul ahistas Eduard kinos mitme minuti vältel 9-aastast kannatanut, katsudes vaatamata keelamisele korduvalt käega kannatanu põlve ja reit.

Juuni alguses peeti Eduard kahtlustatavana kinni ja vahistati. Ta kahetses oma tegu ja tunnistas, et on haige inimene, kelle huvi noorte tüdrukute vastu lööb välja pärast alkoholi tarvitamist.

Kohus lahendas kriminaalasja kannatanute säästmiseks lühimenetluses. Eduard tunnistati süüdi lapseealise (sh noorema kui 10-aastase, s.o. seksuaalse enesemääramise vastaste kuritegude mõttes arusaamisvõimetu inimese) suhtes muu sugulise iseloomuga teo toimepanemises. Menetluskuludena mõisteti temalt välja 1223 eurot.

Kohtuotsus ei ole jõustunud. Selle saab edasi kaevata, kui apellatsiooniõiguse kasutamise soovist antakse teada seitsme päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles