Padar ei välista Kallase jätkamist Eesti eurovolinikuna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas tänavu jaanuaris toimunud erakonn aüldkogul.
Siim Kallas tänavu jaanuaris toimunud erakonn aüldkogul. Foto: Toomas Huik

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe rahandusminister Ivari Padari hinnangul on Euroopa Komisjoni praegune asepresident Siim Kallas saanud oma tööga hästi hakkama ning pole välistatud, et ta jätkab eurovolinikuna ka pärast praeguse ametiaja lõppu.

«Siim Kallas on eurovoliniku tööga hakkama saanud väärikalt ja minul isiklikult on Kallasega tema ametiajal olnud ainult positiivsed kogemused,» ütles Padar ja lisas, et tema hinnangul pole välistatud Kallase jätkamine.

Kallas kinnitas reedel Reformierakonna juhatusele saadetud kirjas valmidust jätkata suviste eurovalimiste järel veel ühe perioodi Euroopa Komisjoni liikmena.

Tema sõnul on uue Euroopa Komisjoni ametisseasumise üksikasjad praegu veel ebaselged ning pole teada, kui suur tuleb järgmine komisjon ja mis kuupäevast asuvad ametisse uued volinikud.

Komisjoni uus juht selgub tema sõnul juuni lõpus, misjärel algavad liikmesriikide valitsustega läbirääkimised võimalike tulevaste volinike üle. Seega saab Euroopa Komisjoni koosseis selgepiirilisema kuju alles suve teises pooles.

«Praegu tahan keskenduda oma viimasele tööhooajale, sest palju on veel teha. Nii et kõigepealt tuleb pooleliolevad tööd lõpule viia. Kui siis tehakse pakkumine töötada veel üks periood Euroopa Komisjoni liikmena, olen valmis jätkama,» kinnitas viis ja pool aastat komisjonis töötanud Kallas reedel.

Reformierakonna peasekretäri Kristen Michali sõnul on Kallas oma tööga suurepäraselt hakkama saanud, tuues näiteks põllumajandustoetuste avalikuks tegemise, lobistide registri loomise, aga ka tema tegevuse Euroopa administratiiv- ning eelarveküsimustes.

«Kellelgi Reformierakonnas ei tuleks pähe, et Eesti eurovolinik peaks olema keegi teine kui Siim Kallas,» ütles Michal ja lisas, et ametlikult pole eurovoliniku küsimusest erakonnas siiski veel räägitud.

Euroopa Komisjoni liikme ametikohale esitab kandidaadi valitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles