Tulistamispaiga läbiotsimise käigus leiti mitmeid relvi

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võmmorski külas toimus traagiline tulevahetus
Võmmorski külas toimus traagiline tulevahetus Foto: Kristjan Teedema

Siseminister Ken-Marti Vaher ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et Piusa külas toimunud läbiotsimise käigus leiti majas asuvatest peidikutest mitmeid relvi.

Vaheri sõnul on tänaseks selge, et tegemist oli ulatusliku organiseeritud kuritegevuse juhtumiga ehk suures ulatuses relvade salakaubaveoga ja teadaolavalt on see kestnud mõnda aega.

Eilne läbiotsimine oli üks menetlustoimingutest, mille käigus polnud kavas kedagi kinni pidada, sest kahtlusalune seal ei viibinud ja see fakt oli politseinikele teada.

«Et kahtlusalune ei viibinud juures, ei kandnud ametnikud kuuliveste ja polnud kaasatud eriüksust,» sõnas Vaher.

Vaheri kinnitusel toimus läbiotsimine teatud hetkeni koostöövaimus.

«Tulevase tulistaja poolt oli ära antud mitmeid ja mitmeid relvi, need kontaktid elamust väljaspool toimusid mõistlikus meeleolus ja elamus läks traagiliseks ning juurdlus selgitab, et mis täpselt juhtus,» sõnas Vaher. «Läbiotsimise käigus on tulnud välja mitmeid ja mitmeid relvi, väidetavalt on osad neist peidikutest leitud.»

Vaheri sõnul võis olla tegemist vahelaoga, kus relvi hoiti.

Vaher lisas, et tegemist oli piire ületava relvakaubitsemisega, kuid küsimus on, et milliseid piire. Vaher ütles ka, et meedias on välja toodud, et tulistajal oli sidemeid Venemaaga, kuid neid subjekte, kes on kriminaalmenetlusega seotud, on mitmeid.

Eile kella 13 paiku avas Põlvamaal Piusa külas salarelvavedu puudutava kriminaalmenetluse raames toimunud läbiotsimise ajal majaomanik, 56-aastane Ago Ursel Waaks politseinike pihta tule. Tulevahetuses hukkus Waaks, said haavata kaks kaitsepolitseiameti ning üks politsei- ja piirivalveameti ametnik. Kaitsepolitseinik Tarmo Laul suri hiljem haiglas.

Tulevahetus puhkes kriminaalmenetluse raames teostatava läbiotsimise käigus, teatas riigiprokuratuur.

«Tegu oli riigiprokuratuuri ja kaitsepolitseiameti kriminaalmenetlusega, kus uuriti võimalikku relvade ebaseaduslikku käitlemist,» täpsustas riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles