TV3: järgmise aasta veebruarist toetusi enam postkontorist ei saa

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates uue aasta 1. veebruarist ei saa enam toetusi postkontoritest sularahas välja võtta, mis tähenda võlgnikele kohtumist kohtutäituritega.


Riik on otsustanud, et iga inimene peab elatud saama vähemalt 4350 krooniga kuus. Just see on summa, mida arestida ei saa ja mis võlgnikule igal juhul alles jääb, vahendasid TV3 «Seitsmesed uudised».

Elada on selle raha eest raske. Pole siis ime, et inimesed oma pea tööle panevad ja proovivad vähemasti lastetoetusegi aresti kartmata kätte saada.

Täna saab igaüks tellida nii pensioni kui peretoetused endale koju kätte, maksmata teenuse eest midagi. Tasuta saab ka siis, kui postkontor asub otse maja all.

Sularahas soovib toetusi aga märksa suurem hulk inimesi kui on neid, kellel on kõndida raske.

Sotsiaalkindlustusameti avalike suhete juhi Elve Tontsi sõnul on peretoetuste ja vanemahüvitiste saajaid kokku 160 000 ringis. Neist pea 10 000 võtavad toetuse täna välja sularahas.

Uue aasta 1. veebruarist enam toetusi sularahas kätte ei saa.

Kohtutäitur Mati Kadak ennustab patuga pooleks toetuste vastuvõtjatele uutmoodi ajastut.

Nimelt peaksid võlgnikud edasipidi hakkama toetusi kätte saama otse täituri büroost, kirjutades eelnevalt avalduse.

Tonts kahtlustab, et nii võivad arestitud kontodega inimesed hakata toetusi paluma oma tuttavate ja lähedaste kontodele. See jätaks võlgnikega kontakti lootva kohtutäituri taas pika ninaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles