Ergma noomis valitsust eelnõude menetlemise tähtaegade pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma.
Ene Ergma. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu esimees Ene Ergma noomis valitsust riigikogule esitatud eelnõude menetlemise liiga lühikeste tähtaegade pärast.

Ergma pahameele põhjustas valitsuse poolt 16. mail algatatud töötajate üleühenduselise kaasamise seaduse muutmise seaduse eelnõu, mis sätestab seaduse jõustumise tähtajaks tänavu 5. juuni. 5. juuni on eelnõule lisatud seletuskirja kohaselt ka selle direktiivi ülevõtmise tähtaeg, mille ülevõtmise eesmärgil seadus ongi algatatud. Ergma sõnul teab ta, et direktiivide ülevõtmise tähtajad on liikmesriikidele kohustuslikud ning nende järgimata jätmisele järgnevad sanktsioonid.

«Riigikogu juhatus otsustas selle eelnõu menetlusse võtta, kuigi riigikogu töökorraldus ei võimalda seda eelnõu 5. juuniks seadusena vastu võtta,» kirjutas Ergma valitsusele. Riigikogule on Ergma sõnul ette nähtud teatud aeg ja menetlusetapid, mis tuleb läbida, et seadus vastu võtta. Lisaks on presidendile ette nähtud aeg vastuvõetud seadusega tutvumiseks ning selle väljakuulutamiseks.

«Seetõttu tahan edaspidise hea koostöö huvides Teid paluda, et Vabariigi valitsus arvestaks eelnõude väljatöötamisel, kooskõlastamisel ja algatamisel ka riigikogu töökorraldust ning seaduste menetlemisele kuluvat mõistlikku aega,» kirjutas Ergma.

Pahameele pälvinud eelnõu puhul oleks Ergma hinnangul vähim mõistlik aeg, mis kuluks selle vastuvõtmiseks, väljakuulutamiseks ning avaldamiseks, 1. juuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles