ERR.ee: Kaasiku arvates pole tuumaenergiat põhjust välistada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumaelektrijaam.
Tuumaelektrijaam. Foto: SCANPIX

Sillamäe radioaktiivsete jäätmete hoidla saneerimiseks moodustatud aktsiaseltsi Ökosil juhatuse esimees Tõnis Kaasik on seisukohal, et Sillamäe kogemus ei anna põhjust tuumaenergiat Eestis välistada.


«Vahepeal on ikkagi läinud mitu inimpõlve ja tehnika on arenenud ning on võimalus, et mustast minevikust on õpitud ja lähme edasi,» ütles Kaasik

ERR Uudiste

vahendusel «Aktuaalsele kaamerale».

Kümme aastat kestnud 1948. aastal rajatud ja 2007. aastal lõplikult suletud Sillamäe radioaktiivsete jäätmete hoidla saneerimistööd läksid maksma 313 miljonit krooni. Raha saadi Euroopa Liidust, Põhjamaadest ja mujaltki.

Majandusministeeriumi asekantsler Einari Kiseli sõnul oleks hea, kui Eestis ei oleks ühtegi energiaallikat elektritootmises üle 50 protsendi.

"Isegi vähem oleks parem, sest sellisel juhul hakkab ka elektriturg efektiivselt toimima ja konkurents erinevate tootmisvõimsuste vahel," selgitas Kisel.

Kiseli sõnul tõendab Sillamäe jäätmehoidla sulgemine, et Eestis on juba olemas tuumaenergia-alane kogemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles