Narva linnavalitsus vabastas abilinnapea Filippovi ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva abilinnapea Andrei Filippov
Narva abilinnapea Andrei Filippov Foto: Ilja Smirnov/Põhjarannik

Narva linnavalitsus vabastas korruptsioonis ja konkurentsikuriteos kahtlustatava Narva keskerakondlasest abilinnapea Andrei Filippovi neljapäeval ametist.

Eelnevalt oli Filippov esitanud linnavalitsusele avalduse, milles palus end 23. maist tema omal soovil ametist vabastada. Narva linnasekretär Ants Liimets ütles BNSile, et Filippovi võimalikku ametijärglast neljapäevasel linnavalitsuse istungil ei arutatud.

Viru maakohus vahistas korruptsioonis ja konkurentsikuriteos kahtlustatava Narva abilinnapea 18. mail. Lisaks 52-aastasele Filippovile vahistas kohus ka ühe kolmest ettevõtjast, kes samas süüasjas on kahtlustuse saanud.

Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Kalmer Kase sõnul on eeluurimisel seni kogutud andmetele tuginedes tekitatud Narvas ettevõtjate ja abilinnapea koostöös olukord, kus riigihanked võideti teatud ringi ettevõtete poolt. Väljaspool seda ettevõtete ringi olevad ettevõtjad ei pääsenud hangetel osalema.

Andrei Filippovile allusid Narvas linnavara- ja majandusamet ning arhitektuuri ja linnaplaneerimisamet. Filippov kureeris abilinnapeana ehituse, kommunaalmajanduse, linnakujunduse, arhitektuuri, ehitusjärelvalve, linnavarade, maaküsimuste, elamumajanduse, keskkonnatalituse ja investeeringute valdkonda.

Filippovi suhtes algatatud kriminaalasja menetlevad kaitsepolitseiamet ja Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles