Vabatahtlikud pritsumehed loovad Läänemaa küladesse komandod

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Läänemaal on priitahtlikud pritsumehed koostöös riikliku päästeametiga asunud küladesse kohalikke komandosid looma, riik koolitab vabatahtlikud välja ning annab vana tehnika ja rahalist toetust selle hooldamiseks.

Tihti on algatuse ajendiks kurvalt lõppenud tuleõnnetused, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kirna mehed ihuvad hammast auto GAZ 66 peale, sest see läheb igalt poolt läbi ning sellele on ja ka juppe saada ent samas pole ta kuigi kiire ja vett võtab peale vaid poolteist tonni.

Enne jaanipäeva käivad mehed ka Haapsalus tuletõrjujate kursustel ning riik maksab priitahtlikule pritsimehele kinni kütusekulu ja töötunnid ja veidi tegevustoetust tehnika putitamiseks, et ülevaatuselt läbi saada.

«Varustuse saavad Lääne-Eesti päästekeskuse poolt - nii tuletõrjeauto kui kustutusriided ja voolikud ning samamoodi saavad nad ka püsitoetuse, et seda autot konditsioonis hoida,» selgitas Läänemaa päästeosakonna juhataja Andres Liiv.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles