Loomaliha kookosekastmes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomaliha kookosekastmes
Loomaliha kookosekastmes Foto: Jaan Heinmaa

Kuuele kuni kaheksale

1 kg veisefileed

300 g värsket kookospähklit (u1/2 keskmise suurusega pähklist)

100 g kookospiima

20 g värsket koriandrit

4 keskmise suurusega punast sibulat

1 roheline tšilli

6 küüslauguküünt

15 g värsket ingverijuurt (väike tükike)

1 tl koriandripulbrit

1/2 tl kurkumipulbrit

2 tl garam masala segu

priske näpuotsatäis musti sinepiseemneid

priske näpuotsatäis köömneid

2 värsket tomatit

1 tl soola

4 sl kookosõli

Lõika liha väikesteks kuubikuteks ja pese. Lõika viiludeks 3 sibulat ja 3 küüslauguküünt.

Tee kookospähkel katki. (Parim tööriist selleks on haamer. Hoia pähklit ühes käes ja teise käega muudkui toksi, kuni asi valmis.) Eemalda pähkli sisu ja sellelt omakorda pruun kiht nii, et järele jääks ainult valge tuum. Riivi see või lõika hästi väikesteks tükkideks, pane blenderisse ja lisa seemnetest puhastatud tšilli.

Lisa blenderisse veel 1 hakitud sibul, 3 küüslauguküünt, ingver, hakitud värske koriander, kurkumipulber, garam masala, koriandripulber, sinepiseemned, köömned, tomatid. Mikserda, kuni kõik komponendid on kenasti püreestatud. Aeg-ajalt lisa sutsuke vett ja jälgi, et ei oleks liiga kuiv ega liiga vedel.

Võta keskmise suurusega pott, kuumuta selles õli ja prae 3 viilutatud sibulat, kuni sibul on kergelt pruunikas. Lisa küüslauk ja liha. Küpseta 10 minutit. Lisa sool ning kookospiim, 1/2 klaasi vett. Hauta kaane all keskmisel tulel u 45 minutit, aeg-ajalt segades. Lisa mikserdatud vürtside segu, sega kenasti ja küpseta tasasel tulel veel u 40 minutit, kuni liha on õrnpehme. Serveeri kuumalt riisiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles