Galerii: Obama võidule järgnenud rõõmupidu Keenias

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keenia lääneosas asuva Kisumu elanikud tähistasid esimese mustanahalise valimist Ühendriikide presidendiks.
Keenia lääneosas asuva Kisumu elanikud tähistasid esimese mustanahalise valimist Ühendriikide presidendiks. Foto: AP / Scanpix

Kogu Keenia hingas presidendivalimiste ajal demokraatide kandidaadi Barack Obamaga ühes rütmis. Obama võiduteate saabumisel algasid riigis suurejoonelised pidustused.


Alla tuhande elanikuga Kogelo küla Keenia lääneosas peetakse Barack Obama esivanemate kodukohaks ning seal elab veel praegugi Baracki «vanaema» (Baracki vanaisa teine naine) ning tema mitu poolvenda ja tädi.

Tema Keenias elavad sugulased on seoses presidendivalimistega sattunud avalikkuse suure tähelepanu alla ja neid külastavad iga päev sajad ajakirjanikud ning fotograafid.

Pildid on tehtud Kisumus, mis asub umbes tunnise autosõidu kaugusel Kogelost. Keenialased nagu ka kõik ülejäänud aafriklased loodavad, et esimeseks Ühendriikide mustanahaliseks presidendiks valitud Obama abil keeratakse Aafrika riikide ajaloos uus lehekülg.

Ühendriikides õppinud Obama isa oli pärit Keenia Iuo hõimust. Tema kooselu Kansasest pärit Obama emaga jäi üürikeseks, sest vanemad läksid lahku, kui ta oli alles väike. Obama isa pöördus pärast ülikooli lõpetamist tagasi kodumaale, kus töötas riigisektoris kuni hukkumiseni autoõnnetuses 1982. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles