Peremees ei jõudnud kodutalus elektrit ära oodata

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01:PUNUTUD MÖÖBEL : PÄRNU, EESTI,  20APR05-
Punutud lamp.
ul/Foto URMAS LUIK PÄRNU POSTIMEES
PRN01:PUNUTUD MÖÖBEL : PÄRNU, EESTI, 20APR05- Punutud lamp. ul/Foto URMAS LUIK PÄRNU POSTIMEES Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Saaremaal Torgu vallas Mõisakülas asuvasse Toompuu tallu 1990. aastate algusest elektrit oodanud peremehe soov täitus üleeile, kuigi ta ise lahkus manalateele mullu.

Toompuu talus pole kunagi elektrit olnud. Maja peremees Enno Noot tegi taasiseseisvunud Eesti riigi algusaastatel Eesti Energiale elektri saamiseks taotluse ja sai vastuseks, et see läheb maksma 1,5 miljonit krooni ning talu peab selle täies ulatuses ise tasuma, kirjutas Meie Maa.

Kui elektrifirma hakkas klientide heaks raha panustama ja käidi välja idee panna igasse metsaküla majapidamisse elekter, jäi Nooda taotlus teise vooru.

Eesti Energia Jaotusvõrgu võrguarengu projektijuht Tarmo Prei rääkis, et kuna lisaks Toompuu talule tegid hiljem liitumistaotluse veel mitmed läheduses elavad maaomanikud, nõustus ettevõtte investeeringute komisjon Mõisaküla võrguühenduse projekti finantseerima. Rajati 1,6 kilomeetrit maa-alust kaabelliini, ehitati alajaam ja pandi kolm liitumispunkti.

Üleeile lülitati tallu viimaks elekter sisse, kuid majaperemees ise paraku suri eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles