Obama võit kinkis keenialastele vaba päeva

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aafrika idaosas asuva Keenia võimud kuulutasid tänase päeva üleriiklikuks pühaks, et tähistada kohalike juurtega Barack Obama tõusmist Ameerika Ühendriikide presidendiks.


Obama võit teisipäeval toimunud valimiste vallandas Keenias suure tantsu, sest teda peetakse selles riigis omaks pojaks ning talt loodetakse ka musta mandri probleemidele suuremat tähelepanu, vahendas Reuters.

Nairobi slummides lehvisid eile kõikjal USA tähetriibulised lipud ning rahva seas kanti oma kangelase pilte. Pidu kestis terve öö ka Kogelo külas, kus elavad Obama luo soost sugulased. «Meie läheme Valgesse Majja!» hüüdsid nad rõõmsalt.

Keenia president Mwai Kibaki nimetas juhtunut märgilise tähtsusega päevaks nii ameeriklastele kui ka keenilastele ning andis viimastele tänase päeva seetõttu ka töölt vabaks.

«Senaator Obama võit on ka meie võit, sest tal on juured siin Keenias. Me oleme terve riigina uhked tema edu üle,» märkis president.

Kõrged ootused on aga kõigil aafriklastel, kes näevad mustanahalise mehe tõusus maailma võimsaima riigi etteotsa uut lootuskiirt muutustele ka sellel vaesuses elaval mandril.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles