Kana- ja murelisalat leivakuubikutega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kana- ja murelisalat leivakuubikutega
Kana- ja murelisalat leivakuubikutega Foto: Siin Vahur

Valmista suupärasteks tükkideks lõigatud kanalihale kiire marinaad palsamiveiniäädika, oliiviõli, pipra, soola ja maitserohelisega. Jäta vähemalt tunniks maitsestuma.

Kuumuta pann, sulata või ja lisa törts oliiviõli. Lõika leivaviilud kuubikuteks. Mida tumedam ja rosinasem leib on, seda parem. Mina kasutan omavalmistatud leiba, mis on koriandri ja suurte mustade rosinate ning tiheda seemnepuistega. Kui leivakuubikud on esimese tulisuse kätte saanud, puista juurde peotäis mandlilaaste. Keeruta mõni hetk ning lisa puruks pressitud küüslauguküüs. Sega kiirelt ning võta tulelt.

Kuumuta teine pann ning prae kanafileetükid. Rebi salatilehed suurde kaussi. Mida erinevamaid kasutad, seda mõnusam on tulemus. Puhasta murelid kividest ning kukuta salatipadjale. Lisa fetakuubikud või suuremast tükist murendatud palad, leib mandlilaastudega ning viimasena lihatükid. Vispelda kokku kaste oliiviõlist, palsamiveiniäädikast, meest, soolast ja piprast. Nirista salatile, sega õrnalt läbi ning serveeri kohe.

Marinaadiks:

1 sl palsamiveiniäädikat

1 sl oliiviõli

soola ja pipart

värskeid ürte

Salatiks:

2 kanafileed

peotäis puhastatud mureleid

fetakuubikuid

4 viilu head leiba

1 küüslauguküüs

pisut võid

oliiviõli

mandlilaaste

tammelehesalatit, rukolat, oblikaid jms

Kastmeks:

törts palsamiveiniäädikat (nt viigimarja- või vaarikalisandiga)

oliiviõli

1 tl mett

soola ja pipart

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles