Päikeseline rukolasalat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikeseleine rukolasalat
Päikeseleine rukolasalat Foto: Jaan Heinmaa

2 portsu

3–5 sektoriteks lõigatud hurmaad (vali tugev, kuid küps vili; võid asendada küpse mango, virsiku või nõrutatud kompotiviljadega)

1 suurem avokaado, kooritud, luu eemaldatud ja sektoriteks lõigatud

paar peotäit rukolalehti

200 g sektoriteks lõigatud tomateid

1 õhukeselt viilutatud punane sibul

Kaste:

6 sl oliiviõli

1–2 sl sidrunimahla

½ tl riivitud sidrunikoort

1 väike küüslauguküüs

1 dl hakitud lehtpeterselli

soovi korral 1 dl hakitud värsket koriandrit

soola ja pipart maitsestamiseks

Sega kastmeained ja jäta mõneks minutiks seisma. Kui hurmaa kooreosa tundub sulle mõrkjas, koori vili. Lao salatikomponendid vaagnale, puista vahele ja peale rukolalehed ning nirista üle kastmega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles