Musterõpilane kirjutas kolm eksamit 100 punkti peale

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigieksam
Riigieksam Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Tänavune edukaim riigieksamite tegija saavutas kolmes õppeaines maksimumpunktid ehk 100 punkti. Tegemist oli neiuga, kes sooritas tänavu kokku viis eksamit.

Riikliku eksami- ja kvalifikatsioonikeskuse (REKK) direktor Robert Lippin märkis, et eksamite aeg kulges rahulikult, ilma suuremate pingeteta. «Õnneks käesoleval aastal ka suuri rikkumisi ei olnud, olid üksikud spikerdamised,» lisas ta.

Lippini hinnangul vähendas pingeid ka REKKi Facebooki lehekülg, kus kõik said oma küsimustele vastused. Facebooki lehekülg kujunes väga populaarseks: kahe kuu jooksul külastati seda ligi 600 000 korda.

Eksamite tulemused olid tänavu veidi paremad kui mullu – kõikide eksamite keskmine tõusis 61,83 punktilt 63,01 peale. Tüdrukute seas olid populaarsemad valikeksamid inglise keel, ühiskonnaõpetus ja geograafia. Noormeestel oli teisel kohal geograafia ja kolmandal kohal ühiskonnaõpetus.

Eksameid sooritas 19 490 inimest, mis on 6,8 protsenti vähem kui 2010. aastal. Eksaminandidest 57 protsenti olid tüdrukud, 43 protsenti noormehed. «Kui on kurdetud, et ülikoolipingis istub väga palju tütarlapsi, siis tegelikult see tendents saab alguse juba gümnaasiumist,» tõdes Lippin.

Eestikeelsete koolide õpilasi oli 85,3 protsenti, venekeelsete koolide omi 14,7 protsenti.

Keskmine eksami tegija oli 19,7 –aastane. Üle 25-aastaseid eksaminande oli 802, üle 30-aastaseid 361.

Neid, kes 1. septembril hakkavad gümnaasiumis õppima, ootavad ees mitmed muudatused.

«2014. aasta kevadel tuleb neil sooritada eesti keele (või eesti keel teise keelena) riigieksam, valida matemaatika kitsas või lai kursus ja valida võõrkeeleeksam,» selgitas Lippin. Sealjuures matemaatika eksami valik tuleb ära teha juba sügisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles