Roheline supersalat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheline supersalat
Roheline supersalat Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

1 õisikuteks lõigatud brokoli

100 g suhkruherneid (külmutatud ja korra keevast veest läbi lastud)

50 g kuskussi, valmista pakendil oleva juhise järgi

80 g rohelisi herneid (külmutatud ja korra keevast veest läbi lastud)

15 cm jupp värsket kurki, suupärasteks paladeks lõigatud

100 g tükeldatud fetajuustu

1 avokaado, kooritud, luu eemaldatud ja sektoriteks lõigatud

peotäis idusid

1 sl hakitud lehtpeterselli

soovi korral 1 sl hakitud münti

peotäis erinevaid seemneid (päevalille-, kõrvitsa- ja seesamiseemneid)

Kaste: 3 sl sidrunimahla, soola ja pipart, sega lisaks 5–6 sl oliiviõli.

Kuumuta keevas vees brokoliõisikuid 2–4 minutit (sõltub, kui suured õisikud oled lõiganud). Need peavad jääma erkrohelised ja pisut krõmpsud. Nõruta brokoli sõelal ja lase üle külma veega. Aja pann kuumaks ja rösti sel seemneid senikaua, kuni need hakkavad pruunistuma, eemalda seemned kohe pannilt ja lase jahtuda. Nõruta veel kord. Lao salatikomponendid retseptis oleva järjekorra järgi kihiti, puista üle seemnetega ja nirista üle kastmega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles