Keskerakond: uut liiklusseadust on piisavalt tutvustatud

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu
Aivar Riisalu Foto: Arno Saar/ Õhtuleht

Riigikogu eelmise majanduskomisjoni liikme Aivar Riisalu hinnangul on tänaseks tehtud palju selleks, et inimesed oleksid uue seaduse järgi tegutsemiseks valmis.

Riisalu hinnangul jääb aluseks ikka endine korraldus ehk seadus jääb oma põhiolemuselt samaks.

Keskerakondlase hinnangul on teavitus olnud piisav ja täna saab igaüks kasvõi bensiinijaamast soetada endale muudatusi selgitavaid materjale.

Lisaks on kõik telekanalid järjepidevalt oma liiklussaadetes selgitanud lihtsate ja arusaadavate näidetega, milliseid uuendusi muudatused liiklejale kaasa toovad.

«Neile, kes on soovinud end uute liiklusreeglitega kurssi viia on see piisavalt kättesaadavaks ja lihtsaks tehtud. Seega oleks ebaõiglane midagi ette heita,» hindas ta.

Küll aga on Riisalu arvates eraldi küsimus, et kuidas politsei reageerib, kui autos puudub näiteks helkurvest.

«Tuleb arvestada, et seadus, kus muudetakse kümneid sätteid, võib vahetult pärast jõustumist tõrkeid tekitada,» selgitas Riisalu.

Eelmises majanduskomisjonis liiklusseaduse muudatusi arutanud Riisalu sõnul ei muutu seaduse põhiolemus, vaid sinna on viidud vajalikke täiendusi ning tuleb tõdeda, et seaduse koostamine nõudis pikki arutelusid ja vaidlusi.

Tema sõnul vajas liikluskorraldust reguleeriv seadusandlus kaasajastamist.

«Selles protsessis osalejana võin ma kindlalt seda toetada, sest ei teinud asja millel pole mõtet,» rõhutas ta.

Riisalu lisas samas, et ükski uus seadus ei saa olla lõpuni täiuslik ja ülimalt keeruline on muuta seadusid, mis puudutavad kogu elanikkonda. Ta oli kindel, et ka liiklusseaduses on kohti, mida tuleb juba sel sügisel üle vaadata ja parandada.

«Kui ilmnevad vead praktikas, ei tohi seadusandja karta parandusi, sest parandused peavad teenima inimeste huve,» selgitas ta.

Uus liiklusseadus jõustub 1. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles