Tuhanded noored otsivad sobivat ülikooli

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikool.
Tartu Ülikool. Foto: Sille Annuk.

Täna hakkasid uueks õppeaastaks avaldusi vastu võtma mitmed kõrgkoolid ja oma avalduse on esitanud juba tuhanded noored.

Tartu Ülikoolist öeldi Postimees.ee’le, et avaldusi on täna kella 17.10 seisuga esitatud 1882, kuid alustatud avaldusi, millest kõik pole veel ametlikult ülikoolile edastatud, oli üle 2100.

Populaarsemaid erialasid ei osatud Tartu Ülikoolis veel esile tõsta, kuid teaduskondadest oli enim avaldusi esitatud sotsiaal- ja haridusteaduskonda (370), millele järgnesid filosoofiateaduskond (314) ja õigusteaduskond (261).

27. juunist 8. juulini saab Sisseastumise Infosüsteemi (SAIS) kaudu esitada avaldusi Tartu Ülikooli bakalaureu­se- ja rakenduskõrgharidusõppe päevasesse õppesse õppima asumiseks. Paberil avaldusi on võimalik esitada 4.−8. juulini ülikooli peahoones (Ülikooli 18).

Eesti Kunstiakadeemiasse on avalduse esitanud 782 inimest ja nende soovide põhjal on avaldusi kokku 1052, sest igal sisseastujal saab olla kuni kolm erialasoovi.

Kolm populaarsemat eriala oli 27. juuni õhtu seisuga graafiline disain (173 avaldust), arhitektuur ja linnaplaneerimine (102) ja kunst (100).

Eesti Kunstiakadeemiasse sai elektroonilise avalduse esitada 14. märtsist 22. juunini. Paberil dokumente saab esitada 27. ja 28. juunil (Tallinnas Estonia pst 7).

Täna kella 14ks on Tallinna Tehnikaülikooli esitatud 1172 sisseastumisavaldust. TTÜ andmetel tunti kõige enam huvi IT-erialade vastu.

Tallinna Tehnikaülikooli saab oma avalduse viia 27. juunist 8. juulini riigieelarvelistele ning 27. juunist 10. augustini riigieelarvevälistele kohtadele. 9. juulist 2. augustini saab avaldusi esitada vaid SAISi kaudu, kohapeal vastuvõttu ei toimu.

Eesti Maaülikool lubas enda esimesed andmed edastada teisipäeva hommikuks.

Eesti Maaülikooli riigieelarvelistele õppekohtadele statsionaarõppesse saab elektroonselt registreeruda aadressil läbi SAISi 20. juunist 7. juulini ning Tartus ülikooli peahoones (Kreutzwaldi 1a) 27. juunist 7. juulini tööpäevadel. Tasulistele kohtadele saab registreerida aga SAISi abil 20. juunist 21. juulini ning ülikooli peahoones 27. juunist 21. juulini tööpäevadel.

Tallinna Ülikoolis algab vastuvõtt aga päev hiljem ehk 28. juunil ning lõpeb varem, 7. juulil, kui soovitakse õpilaseks saada vastuvõtueksamit sooritades. Riigieksami sooritajatel on võimalus oma avaldus edasi anda 18. juulini. Narva mnt 25 on avatud sisseastujate infopunkt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles