Valgevene miilits vabastas vahistatud ajakirjanikud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erariietes Valgevene miilitsad vahistasid meeleavalduse käigus kümneid inimesi.
Erariietes Valgevene miilitsad vahistasid meeleavalduse käigus kümneid inimesi. Foto: SCANPIX

Valgevene miilits vabastas meeleavaldusel vahistatud ajakirjanikud kolmapäeva õhtul protokolli koostamata, teatas uudisteagentuuri Interfax fotograaf Pavel Potašnikov.

«Vahistamine toimus kiiresti ja väga jõhkralt. Vahepeal oli jaoskonnas umbes 50 inimest. Meilt taheti juba sõrmejälgi võtta, kuid siis saabus siseministeeriumi pressinõunik ja meid seitsmekesi (ajakirjanikud ja fotograafid) lasti vabaks,» kirjeldas Potašnikov telefoni teel juhtunut.

Viimastel andmetel pidas Valgevene miilits kolmapäeval kinni ja toimetas kinnipidamiskohta ligi 150 Minskis rahumeelsel meeleavaldusel osalenud inimest.

Interfaxi varasematel andmetel oli kinnipeetute seas on ka üks Eesti kodanik. Potašnikov ei täpsustanud, kas ka eestlane pääses vabaks.

Pealtnägijate sõnul pidas miilits Eesti kodaniku kinni sanktsioneerimata meeleavaldusel, millele opositsioon oli pannud nimeks «Revolutsioon sotsiaalvõrgustike kaudu». Eesti väliministeeriumi valvesekretäril kolmapäeva õhtul kinnipeetud Eesti kodaniku kohta andmeid ei olnud.

Interfaxi andmetel oli kinnipeetute seas ka Läti raadio reporter ja Reutersi televisiooni operaator Vladimir Kostin, kelle kaamera miilitsad kinnivõtmise käigus lõhkusid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles