Briti kindral: Afganistani julgeolekujõudude tase üha paraneb

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani politseinikud.
Afganistani politseinikud. Foto: SCANPIX

Afganistani julgeolekujõud suudavad hiljemalt 2014. aastaks riigis toimuva üle kontrolli saavutada, ütles Tallinna väisanud Briti kindral Richard Felton.

Eelmisel aastal Afganistanis Suurbritanniale alluvaid vägesid juhtinud Richard Felton väljendas täna Tallinnas lootust, et hiljemalt kolme aasta pärast suudavad Afganistani julgeolekujõud ise riigi turvamise üle võtta, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Seni kõrgeima Briti sõjaväelasena Eestit väisav kindral tänas Eesti sõdureid ja rahvast meie panuse eest ning kinnitas, et üldpilt on palju parem, kui meediakajastuse põhjal tundub.

Feltoni sõnul on afgaani sissid on väga osavad inimeste hirmutajad. «Nad annavad väga hästi edasi oma kavatsust nii hirmutada kui ka päriselt vägivalda kasutada, kuid nende suutlikkus seda vägivalda ka päriselt rakendada väheneb järjest, rõhutan, et Afganistani julgeolekujõudude tase tõuseb nähtavalt,» ütles kindral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles