TTÜ: ei leia, et tublimate eelistamine on ebaõiglane

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auhinnale saab kandideerida ka koostööd mõne kõrgkooliga tehtud projektide vallas.
Auhinnale saab kandideerida ka koostööd mõne kõrgkooliga tehtud projektide vallas. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Tehnikaülikooli hinnangul ei ole tublimate eelistamine ülikooli sisseastumisel ebaõiglane ning samuti peavad nad eetiliseks luua veidi soodsamad tingimused puuetega või nõrgema sotsiaalse taustaga noortele.

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) vastuvõtu peaspetsialist Kirsti Naaber rääkis Postimees.ee´le, et eritingimustel võetakse ülikooli vastu nii vabariiklikel kui ka rahvusvahelistel 10.-12. klasside olümpiaadidel esimese viie hulka tulnud noored.

Olümpiaadidest osavõtnud noortest on tänavu TTÜ-le eraldi taotluse eritingimustel vastuvõtuks esitanud kuus kandidaati. Samas on paljud olümpiaadidel käinud noored Naabri sõnul nagunii oma piisavalt heade riigieksamitulemustega konkursiväliselt sees ning seetõttu ei näe nad vajadust eraldi taotlust saata.

Samuti võtab TTÜ igal aastal väljaspool konkurssi 60-eurose registreerimistasu eest tasuta õppekohtadele kuni viis kas puudega sisseastujat või laste- või turvakodust pärit noort. Naabri sõnul taotleb puuetega noortest tänavu õppemaksust vabastamist seitse kandidaati, eelisjärjekorras võetakse vastu paremate sisseastumistulemustega õppurid.

Lisaks on veel kümme osalise tasumääraga õppekohta ette nähtud silmapaistvaid sportlikke tulemusi saavutanud kandidaatidele. «Kuna TTÜ on pikaajalise sporditraditsiooniga ülikool ja tugevad sportlased toovad ülikoolile ainult au, siis on alati võetud soodsamatel tingimustel ka sportlasi vastu,» märkis Naaber. Sportlaste kohta selgub lõplik kandidaatide arv alles augustikuus.

Kõige suurem tung on Naabri kinnitusel majanduse erialadele, kuna seal on tasuta kohti kõige vähem ja seetõttu soovitakse kõikvõimalikel erinevatel viisidel sinna ikkagi koht saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles