TTÜ-le on kokku esitatud 10 831 sisseastumisavaldust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tallinna Tehnikaülikoolile oli täna kella 15.00ks esitatud kokku 10 831 sisseastumisavaldust.

Kõrghariduse esimesse astmesse on esitatud 8290 avaldust, magistriõppesse 2307 ning doktoriõppesse 234. Riigieelarvelistele ehk tasuta õppekohtadele laekus 8268 avaldust, teatas Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ).

Täna kell 15 lõppes vastuvõtt Tallinna Tehnikaülikooli tasuta õppekohtadele bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppesse, samuti tasuta ja tasulistele kohtadele magistriõppes. Doktoriõppesse lõppes avalduste vastuvõtt 1. juulil.

Populaarseimateks erialadeks on sel aastal ärindus, informaatika, rakenduskeemia ja biotehnoloogia, avalik haldus ning toidutehnika ja tootearendus.

Eelmisel aastal oli enim kandidaate majandus- ja infotehnoloogia teaduskondade erialadele ning ka logistika, toidutehnoloogia ja kinnisvara haldamise erialadele.

Kuni 10. augusti kella 15.00ni saab sisseastumisdokumente esitada põhiõppe riigieelarvevälistele ehk tasulistele õppekohtadele.

Esimesed tasuta õppekohtadele sissesaanute nimekirjad põhiõppes ja magistriõppes avaldatakse 14. juulil SAISis. Doktoriõppe nimekirjad avaldati 7. juulil. Üliõpilaskandidaatidel tuleb pärast teate saamist kolme päeva jooksul kinnitada SAISis oma õppesoov.

Väljaspool konkurssi võeti põhiõppesse tasuta kohtadele lisaks lävendi ületajatele vastu üheksa kandidaati. Tegemist oli rahvusvahelistel 10.-12. klasside matemaatika aineolümpiaadidel osalenud, samuti majandusteemalisel üleriigilisel aineolümpiaadil ning teadustööde võistlusel esimese viie hulka tulnud õpilased.

Konkursiväliselt võeti tasuta põhiõppe kohtadele ligi 800 keskkooli ja gümnaasiumi kuld- või hõbemedaliga lõpetanud sisseastujat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles