Jõesaar: riik toetab imagoloogiliselt Kremli häält

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa naine leidis oma oma õe tänu ajalehekuulutusele Moskvast.
Saaremaa naine leidis oma oma õe tänu ajalehekuulutusele Moskvast. Foto: Igor Taro/Postimees

Eesti rahvusringhäälingu nõukogu esimehe Andres Jõesaare hinnangul toetab rahvastikuminister imagoloogiliselt Kremli häält, kui tellib riigi raha eest PBK-lt (Pervõi Baltiiski Kanal) venekeelseid vestlussaateid. 


Jõesaare arvates ei ole küsimus isegi selles, kas need saated hakkavad olema korrektsed, vaid selles, et tekib usaldus PBK vastu, vahendab ERR Uudised ETV hommikusaadet «Terevisioon»

«See on riigi žest, neile antakse raha, järelikult on see usaldusväärne,» rääkis Jõesaar rahvastikuministri büroo otsuse tagajärgedest, lisades, et kuna riik on seda kanalit rahastanud, usaldab rahvas seda kanalit senisest enam ka kriitilistes olukordades.

«Kujutage ette aprilliööd, kus pöördutakse PBK poole, et teada saada, mis tegelikult juhtus. Me näeme siis korralikult märatsevat politseid ja rahumeelset rahvast,» väitis Jõesaar.

Rahvastikuministri büroo põhjendus, et PBKd vaatab rohkem mitte-eestlasi kui ETVd, ei
ei kannata Jõesaare hinnangul kriitikat.

«Küsimus ei olegi arvudes, küsimus on selles, kas me tahame Eestis endale sellist infovälja, kus meil on sõna kaasa rääkida ja mida meie kujundame,» sõnas Jõesaar.

«Või me tõesti läheme seda teed pidi, et allume ainult välismaalt tulevale infosurvele ja vaatame, et meil ei ole Eesti riigis midagi teha, Venemaa kanalid on tugevad, kummardame neile ning viime Eesti riigist raha ilusti rongidega välja, et infot vastu saada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles