Seenekate krõbesaial

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seenekate krõbesaial
Seenekate krõbesaial Foto: Jaan Heinmaa

6 portsu

1 päts itaaliapärast saia, u 1 cm paksuste viiludena

oliiviõli saiaviilude määrimiseks

2 küüslauguküünt saiale hõõrumiseks

400 g meelepäraseid seeni (kupatamist mittevajavaid!)

3 purustatud küüslauguküünt

2 sl võid + 2 sl oliiviõli

1 dl hakitud lehtpeterselli

poole sidruni mahl

1 dl Parmesani-laaste või muud kõvemat juustu

pealeniristamiseks oliiviõli

Eelkuumuta ahjugrill. Määri saiaviilud õliga ning lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahjus kuldseks. Hõõru saiu küüslauguküünega.

Kuumuta pannil või ja õli. Prae seeni selles, kuni vedelik on aurustunud (võid vedeliku ka hoopis tassi kallata, tarvita seda hiljem seenesupi sees) ning seened kuldse jume saanud. Purusta sisse küüslauk, maitsesta seened soola-pipra ja sidrunimahlaga. Sega juurde petersell. Tõsta igale saiale seenesegu ja tükike Parmesani. Nirista üle õliga. Muu juustu kasutamisel tükelda see seenesaiale ning kuumuta 200kraadises eelkuumutatud ahjus seni, kuni juust on sulanud.

Hüva nõu: portabellod prae tervena mõlemalt poolt ja aseta siis, jala lõikepind pealpool, saiale. Võid seenele tõsta pisut pestot ning puistata näiteks seedermänniseemneid. Juust peale ja korraks ahju grilli alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles