Kuressaares töötavad Eesti parimad päästjad

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjuja
Tuletõrjuja Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Neljapäeval ja reedel peetud Eliitkomando 2011 võistlustel saavutas Kuressaare komando tasavägises võistluses esimese koha. Võiduka meeskonna pealiku Aarne Kana sõnul võistlusalad nende igapäevatööst väga ei erine.

Reede pärastlõunal Türis premeeriti Kuressaare komandot uhke rändkarikaga ja 450 euroga. Saarlastest päästjad edestasid teise koha saanud Nõmme komandot vaid kolme sekundiga, kirjutas Saarte Hääl.

Kuigi võistlus on üles ehitatud nii, et harjutused oleks võimalikult tuletõrjujate igapäevatööga sarnased ning reaalsest elust eristab juhtumeid vaid tõsiasi, et päästetakse nukke, mitte inimesi, pelgalt argipäeva töökoormusest ning kogemustest võiduks ei piisa. «Selles võistluses peab ikka õnne ka olema,» rõhutas Kana, «aga loomulikult ilma eraldi harjutamata ei tee siin midagi.»

Võistlustel võeti mõõtu neljal alal: riietumise võistlus, hargnemine liiklusavariil, hargnemine mootorpumbaga ja teadmiste test.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles