Paet tänas Euroopa Liidu kolleege toe eest röövitud eestlaste vabastamisel

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet.
Välisminister Urmas Paet. Foto: SCANPIX

Välisminister Urmas Paet teavitas tänasel Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel Brüsselis kolleege seitsme 23. märtsil Liibanonis röövitud Eesti kodaniku vabastamisest 14. juulil ning nende naasmisest koju 15. juuli varahommikul.

«Ligi neli kuud kestnud väga keeruline olukord on jõudnud positiivse lõpptulemuseni ning röövitud mehed on tagasi oma perede ja lähedaste juures,» ütles Paet.

Paet tänas Euroopa Liitu, ELi kõrget esindajat Catherine Ashtonit,  ELi esindusi Beirutis ja Damaskuses ning kõiki Euroopa Liidu riikide kolleege koostöö ja abi eest Eesti kodanike leidmisel ja vabastamisel.

«Tingimusteta sujunud koostöö on hea kinnitus Euroopa Liidu riikide üksteise toetamisest ka ühele liikmesriigile olulises ja keerulises küsimuses,» märkis Paet. «Eesti on saanud praktilise ja positiivse kinnituse sellest, et riikides, kus meil esindus puudub, on meil Euroopa Liidu näol esindatus olemas.»

Euroopa Liidu kolleegid väljendasid heameelt, et keeruline olukord on positiivselt lahenenud ning röövitud eestlased tagasi kodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles