Raamat röövitutest võib lettidele jõuda veel sellel aastal

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Paluoja
Madis Paluoja Foto: Raigo Pajula

Liibanonis röövitud ja eelmisel nädalal vabastatud Madis Paluoja sõnul võib raamat seitsme eestlase seiklustest poelettidele jõuda veel selle aastanumbri sees.

Paluoja sõnul pole ükski kirjastus talle veel konkreetset ettepanekut teinud, kuid meestel on plaanis kogetust raamat kirjutada ja baasversiooni kirjutamine jääb tõenäoliselt tema teha.

Paluoja selgituste kohaselt hakkas ta märkmeid tegema juba röövimise ajal, kuid paberile pandu võeti temalt lõpuks ära.

«Palusin röövijatelt, et  nad annaks mulle paberit või õigemini kaustiku ja pliiatsi ning alguses olid nad lahkelt nõus,» meenutas ta. «Sain kirjutada päris pikalt – 75 või 80 päeva. Siis avastati, et kui nad annavad need meile kaasa, võib paljastuda nende asukoht. Nii võtsid nad tehtu ära.»

Paluoja sõnul hakkas ta päevikut pidama eesmärgiga, et märkmed lõpuks raamatuks vormistada.

Tema sõnul oli meestel mõte teha üks ühine raamat, kuhu kõik saavad oma nägemuse lisada.

«Minul on baaslugu lihtsam kirjutada, sest kuigi töö võeti käest ära, jätkasin kirjutamist mõtetes, et kõike visualiseerida,» selgitas ta.

Paluoja hinnangul suudaks ta esimese versiooni valmis teha kuu aja jooksul, kuid siis peaks teost viimistlema.

Et raamat ilmub siiski selle aastanumbri sees, pidas ta tõenäoliselt.

«Ehk on kellelegi konkreetne pakkumine tulnud ja ta kirjutab ise, seda on raske hinnata. Kuid tänapäeval ei veni raamatu kirjastamine aastaid ja miks mitte selle aasta sees,» sõnas ta.

Paluoja kinnitusel oleks raamatus kindlasti juttu ka kõigest sellest, mis juhtus enne röövimist.

«Ma arvan, et sellel osal on väärtus, et oleks võrdlusmoment ja midagi toredat. Ei näe põhjust, et miks mitte,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles