Pronksöö väidetav korraldaja võtab Vene kodakondsuse

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Mõne aja eest Eesti kodakondust soovinud, seni ilma kodakonduseta olnud väidetav pronksöö korraldaja Maksim Reva kavatseb nüüd võtta endale Venemaa kodakondsuse.

«Ma olin siis mõtlev noor inimene, nägin, kuidas Venemaa hülgas kohalikud venelased,» rääkis ajalehele Stolitsa antud intervjuus üks Öise Vahtkonna aktiviste Maksim Reva, miks ta 90ndatel ei võtnud Venemaa kodakondsust.

«Ja okas jäi hinge kuni momendini, mil nägin, et Venemaal on huvitatud suhtlemisest, et on inimesed, kes võitlevad siinse vene kogukonna nimel. Ja nüüd otsustasin võtta Vene kodakondsuse,» selgitas ta.

Kodakondsuseksami teinud mehe sõnul soovis ta Eesti passi, et aktiivselt osaleda siinses poliitikas, kuid nüüd on tal igasugune huvi kadunud.

«Ma põrkusin kokku sellega, et Eestis toimuvat on võimalik mõjutada kas läbi Kremli või Brüsseli. Toompea kaudu seda teha on mõttetu,» sõnas ta.

Riigi püüet meelitada halli passi omanikke võtma Eesti kodakondsust nimetab ta hilinenud kampaaniaks. «Seda enam, et kui homme jagada kõigile nullvariandi alusel kodakondsus, siis jääb minu jaoks lahtiseks küsimus, kas ka tegelikult on tegemist Eesti kodanikega,» sõnas Reva.

Koos Maksim Revaga pronksöö korraldamises süüdistatavatena kohtu all olevatel Öise Vahtkonna liikmetel Dmitri Linteril, Dimitri Klenskil ja Mark Sirõkil on Eesti kodakondsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles