Mikser avaldas Norra sotsidele kaastunnet

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Liis Treimann

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Sven Mikser avaldas kaastunnet Norra Töölispartei esimehele Jens Stoltenbergile eile Norras asetleidnud traagiliste sündmuste tõttu.

 «Eilsed traagilised ja julmad rünnakud Norra rahva ning Töölispartei noorte vastu šokeerisid mind ja Eesti Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda. Meie poliitilist perekonda rünnati Utøya saarel viisil, mida 21. sajandi maailmas tuleb ühemõtteliselt hukka mõista,» kirjutas Sven Mikser. «Eesti sotsiaaldemokraadid on koos Norra rahvaga sügavas leinas, meie mõtted on koos hukkunute ja leinavate perekondadega, soovime kiiret paranemist vigastatutele.»
 
Mikser lisas, et maailma ajalugu on näidanud, et kurjus, mis tõstab kätt süütute inimeste vastu, ei võida kunagi usku vabasse ja õiglasesse ühiskonda.

«Noorte inimeste elamata jäänud elud kohustavad meid senisest veelgi enam süüvima mõttesse, kui olulised on demokraatlikus riigis lihtsad tõed nagu sallivus ja hoolivus,» seisis Eesti sotsiaaldemokraatide kaastundeavalduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles