Ratas: omavalitsuste liitumine olgu vabatahtlik

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu aseesimees Jüri Ratas ütles täna Tallinna Tehnikaülikooli koostöö seminaril, et omavalitsusüksuste liitumise küsimus tuleks lahendada  vabatahtlikul viisil ja selle eelneva koostöö alusel.

«Üheks liitumise vastuseisu põhjuseks on omavalitsuste majanduspotentsiaali liiga suured erinevused, elanike ebapiisav kindlustatus avalike teenustega, teede ja ühistranspordi vilets seisukord jms, mille paremaks muutumise suhtes liitumise korral puudub elanikel usk ja kindlus,» märkis Ratas.

«Seega on väga oluline tegur kohalike omavalitsuste poolt elanike hulgas tehtav või tegemata selgitustöö.»

Ratas ütles riigikogu tööst rääkides, et riigikogu juhatuse otsusega kutsutakse edaspidi riigielu tähtsate probleemide aruteludeks esinema oma ala tunnustatud teadlasi ja praktikuid.

«Riigikogu alalised komisjonid on oma töös ka varem erialaspetsialistide seisukohti mitmesuguste seaduseelnõude menetlemisel ära kuulanud, kuid uudne on siinjuures see, et nüüdsest tehakse seda juba täiskogu istungite saalis,» ütles Ratas Tehnikaülikoolis peetud kõnes.

«Selliseks ühisaruteluks oli hiljuti riikliku tähtsusega küsimus Eesti ettevõtluskeskkonna arengust, mida paljud elanikud võisid televisiooni vahendusel jälgida.»

Ratas rõhutas kolmanda sektori tähtsust ühiskonnas.

«Riigiasutustel ja kohalikel omavalitsustel on tarvis kodanikuühendustega arendada tõhusamat koostööd abistamaks neil kujuneda tugevateks organisatsioonideks külades ja alevites. Mida tugevamad on kohalikud kogukonnad, seda tugevamad on ka vallad ja linnad,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles