Õhuväelased harjutavad õppusel Baltic Bikini merepäästet

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapten Valmar Vingissaar ja veebel Lauri Tooding möödunudaastasel õppusel päästeparve poole ujumas.
Kapten Valmar Vingissaar ja veebel Lauri Tooding möödunudaastasel õppusel päästeparve poole ujumas. Foto: Kaitseväe peastaap

Eesti, Läti ja Leedu õhuväelased harjutavad alates tänasest Lätis, Liepâjas korraldataval õppusel Baltic Bikini merepäästet.

Kolmepäevase õppuse eesmärgiks on treenida õhusõidukite meeskonnaliikmete tegevust lennuõnnetuse korral ning õhuväe ja mereväe päästealast koostööd, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Õppusel harjutab merepäästet 77 Eesti, Läti ja Leedu õhusõidukite meeskonnaliiget. Lisaks õhuväelastele on õppusele kaasatud Läti mereväe ja piirivalve laevad ning kaks Läti kopterit, mis aitavad ellu viia pinnalt päästmist.

Meeskonnaliikmed lihvivad õppusel ellujäämisprotseduure õhusõiduki vette maandumisel. Õppus korraldatakse avamerel, et tagada harjutamine võimalikult reaalses olukorras.

Baltic Bikini on Eesti, Läti ja Leedu õhuvägede merepäästeõppus, mis viidi esimest korda läbi Leedus 2004. aastal. Järgnevatel aastatel on õppust korraldatud igal aastal erinevas Balti riigis. Esimestel aastatel toetas õppust Taani õhuvägi, kes aitas välja õpetada instruktoreid ning käivitada ühtlustusprogrammi päästetehnika ja väljaõppe osas. Eesti korraldab järgmise õppuse 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles