Ajaleht: Hillary Clinton võttis Obama pakutud riigisekretäri koha vastu

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi osariigi senaator Hillary Rodham Clinton
New Yorgi osariigi senaator Hillary Rodham Clinton Foto: AP / Scanpix

Senaator Hillary Clinton on võtnud vastu Barack Obama pakkumise asuda uues valitsuses riigisekretäri ametikohale, kirjutab The New York Times.


Ajaleht viitab kahele Clintonile lähedal seisvale isikule, kelle kinnitusel on endine esimene leedi otsustanud loobuda kohast senatis, saades üheks Obama valitsuse prominentseimaks liikmeks, vahendas

The Canadian Press

.

Clintonist kui võimalikust järgmisest välisministrist ja riigisekretärist kirjutas USA meedia eelmise nädala lõpus.

Hillary Clintoni pressiesindaja Philippe Reines ütles, et lõplikku otsust langetatud pole ja praegu on kõik alles spekulatsioon. Samas lisas ta, et läbirääkimised on olnud «vägagi edukad».

USAs loodetakse, et Barack Obama teeb ametliku avalduse oma endise rivaali nimetamisest riigisekretäriks pärast tänupüha, mida sel aastal tähistatakse 27. novembril.

Sellest, et Cliton on võtnud Obama pakkumise vastu, teatas eile ka Fox News.

Hillary Clinton langetas otsuse pärast Obamaga toimunud vestlusi oma võimalikust rollist valitsuses ja oma välispoliitilistest plaanidest, vahendas The Times.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles