Breivik muretses rünnakuteks vajaminevaid vahendeid eBayst

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EBay peakorter
EBay peakorter Foto: SCANPIX

Briti ajalehe andmetel ostis Norra terrorirünnakute korraldaja Anders Behring Breivik vajalikud kemikaalid ja tööriistad eBayst, vahendas CNN.

The Sunday Telegraph kirjutas, et Breivik kasutas eBayd, hankimaks väävlipulbrit, mis oli ajalehe hinnangul Oslos plahvatanud pommi võtmekomponendiks. Ajaleht kirjutas ka, et Breivik tellis kasutajanime «andrewbrei» alt muuhulgas kogu nägu katva respiraatori ja kemikaalide eest kaitsva ülikonna.

EBay ei vastanud Sunday Telegraphy kirjutisele küll otseselt, kuid andis välja avalduse. «Me oleme Oslo sündmustest väga kurvastatud ning meie mõtted on ohvrite ja kohutavasse õnnetusse sattunud peredega. Me teeme pidevalt üle maailma korrakaitsjatega koostööd ja me toetame Norra võime nende uurimises,» seisis avalduses.

Vahi all viibiv Breivik mainis oma 1500-lehelises manifestis korduvalt eBayd. Breivik kirjeldas, kuidas ta kasutas eBayd, et hankida erinevaid vahendeid. Nende hulgas oli ka selliseid, mida Sunday Telegraph ei suutnud oma uurimisega avastada. Lehe oletuse kohaselt võis Breivikil olla enam kui üks eBay konto.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles