Kassipojad prügikasti visanud naine sai rahatrahvi

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Möödunud nädalal määras Rakvere politsei sajaeurose rahalise trahvi naisele, kes viskas äsjasündinud kassipojad prügikonteinerisse surema.

18. juunil kella 22.30 ajal kuulis Lääne-Virumaal Lepnal üks naine prügikoti konteinerisse tõstmise ajal kassipoegade nuttu, teatas Ida prefektuuri pressiesindaja. Naine kutsus appi kaks majaelanikku ja koos sorteeriti konteineri sisu. Peagi leiti prügikott, milles oli viis vastsündinud kassipoega.

Kohale kutsuti politsei, kes asus asja menetlema. Väikesed kassipojad anti üle loomade varjupaigale.

Rakvere valla piirkonnapolitseinik Tarmo Nukka selgitas välja kohaliku elaniku, 48-aastase naise, kes kassipojad prügikasti viskas. Naine kinnitas politseinikule, et ta arvas kassipojad enne ära viskamist surnud olevat.

Politsei algatas naise suhtes väärteomenetluse loomakaitseseaduse paragrahvi alusel, mis käsitleb looma suhtes lubamatu teo toimepanemist. Et naisel puudusid eelnevad seaduserikkumised, määras politsei talle karistuseks rahatrahvi 100 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles