Kahe kuuga andis rannavalve esmaabi 833 rannalisele

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannavalve tööhoos.
Rannavalve tööhoos. Foto: arhiiv

Üle Eesti 16 rannas suvitajate turvalisust tagav G4S Rannavalve andis kahe suvekuu jooksul esmaabi 833 rannalisele, uppumisohust päästeti viis hätta sattunud rannakülastajat ning vanematega viidi kokku 102 rannas ära eksinud last.

Ettevõtte pressiesindaja tuletab meelde, et suuremates randades on saadaval laste käepaelad, millele saab kirjutada vanemate kontaktid, et lapse kadumisel oleks otsimine kiirem.

«Mõnikord oleme lapsi otsinud tundide viisi – selle ajaga on nii laps kui lapsevanem endast väljas ja väga hirmul. Vältimaks südamevalu ja muretsemist lapse kadumise pärast, võiks enne rahvarohkesse randa tulekut lapse käe peale kirjutada vanema telefoninumbri,» soovitab rannavalve juht Henry Seemel.

Juuni ja juuli jooksul registreeris rannavalve 4164 avaliku korra ja heakorra rikkumist, neist valdav osa olid seotud napsutamisega ning keelatud klaastaara kasutamisega rannas. 557 juhul pidid rannavalvurid korrale kutsuma lemmiklooma omanikke, kes tõid oma neljajalgseid sõpru avalikku randa.

Enamik vahejuhtumeid lahendas rannavalve omal jõul, politsei sekkumine oli vajalik 27 korral ning 24 korral vajasid rannalised kiirabi kohale kutsumist.

Pealinna viies rannas registreeriti kokku 2267 rikkumist. Suurim korrarikkumiste arv (983) oli Tallinna Pirita rannas. Tartu rikkumisterohkeim rand on Anne kanal, kus kahe suvekuuga on kirja saanud 821 rikkumist. Suvepealinna rannas registreeriti 298 rikkumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles