Ratast eelistab kolm Keskerakonna piirkonda 25st

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Liis Treimann

Tänaseks on oma eelistused erakonna uue esimehe suhtes teatanud 25 Keskerakonna piirkonda 27st, kellest vaid kolm eelistaksid Jüri Ratast Edgar Savisaarele.

Hiiumaa, Saaremaa ja Ida-Virumaa piirkonnad leidsid, et erakonna esimehe kohal võiks olla Jüri Ratas, ülejäänud 22 piirkonda toetasid aga Edgar Savisaare jätkamist.

Kõige märkimisväärsemaks võib Ratase võitu pidada Ida-Virumaal. Sealsel koosolekul astus Savisaare kaitseks välja Siret Kotka, Ratase toetuseks pidas kõne Ain Seppik. Viimase kõnest jäi kõlama mõte, et Ratas saaks erakonna rahaasju ja koostööd teiste erakondadega palju paremini korraldada.

Äsja teatas oma toetusest Savisaarele Jõgevamaa piirkond. Juhatuse liikmekandidaatideks esitati Jõgevamaa keskerakondlaste poolt Taavi Aas, Heli Raevald, Jüri Ratas, Marika Tuus-Laul, Toomas Vitsut, Mailis Reps, Siret Kotka, Peep Põdder, Eevi Paasmäe, Enno Tamm, Aivar Riisalu, Peeter Võsa ja Kalev Kallo.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk ütles Postimees.ee’le, et seni ei ole oma seisukohta esitanud veel Mustamäe ja Nõmme piirkonnad.

Keskerakonna XIII kongress toimub 27. augustil Tallinnas Nokia kontserdimajas ning sinna on oodatud 1831 saadikut üle Eesti ehk iga kaheksas erakonna liige, asutajaliikmed ning sada noortekogulast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles