Mänguväljakute ohutust minnakse kontrollima kaebuse peale

Hanneli Rudi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi mänguväljak.
Jõhvi mänguväljak. Foto: Ida-Eesti päästekeskus

Sel suvel on Ida-Virumaa päästjatel tulnud kahel korral käia aitamas mänguväljakule kinni jäänud lapsi. Tehnilise Järelevalve Ameti kinnitusel lähevad nemad mänguväljakute ohutust kontrollima juhul, kui neile esitatakse selle kohta kaebus.

«Meie ise uudiseid ei monitoori, aga kui esitatakse kaebus, siis lähme kohale ja uurime,» vastas ameti pressiesindaja Anu Võlma küsimusele, kas ametil on kavas minna kontrollima mänguväljakuid, kus lapsed kinni jäid.

Ameti kinnitusel pole neile tänavu laekunud ühtegi kaebust mänguväljakute ohutuse kohta. Kuna mänguväljakuid loetakse ehitusseaduse mõistes ehitisteks, siis on järelevalve teostamine väljakute ohutuse üle nii kohalike omavalituste kui ka Tehnilise Järelevalve Ameti (TJA) pädevuses.

Avalike välimänguväljakute korrasoleku ja nõuetele vastavuse eest vastutavad ameti kinnitusel omanikud, kelleks on üldjuhul kohalikud omavalitsused ja korteriühistud. Mänguväljakutele väljastavad ehitus- ja kasutuslubasid kohalikud omavalitsused, kes peaksid Tehnilise Järelevalve Ameti kinnitusel enne lubade väljastamist veenduma rajatavate mänguväljakute nõuetele vastavuses.

Mänguväljakutel avastatud puudustest soovitab amet kindlasti mänguväljaku omanikku teavitada, õnnetusjuhtumitest tuleb teavitada ka Tehnilise Järelevalve Ametit.

Ameti pressiesindaja sõnul on neil lähiajal plaanis kaardistada mänguväljakutega seotud peamised riskid ja ohud. «Eesmärgiks on muu hulgas anda omanikele tagasisidet selle kohta, millele tuleks ohutuse tagamiseks ühe või teise mänguväljaku puhul tähelepanu pöörata,» ütles Võlma.

Ohtlikud mänguväljakud

Selle aasta 17. juulil kella 15.18 ajal käisid päästjad Jõhvis Pargi tänava mänguväljakul, kus olid lapse näpud kiigetrossi vahele kinni jäänud. Päästjad vabastasid käe ja andsid lapse üle meedikutele. Mänguväljak on vana, selle üldine seisukord jätab soovida, liivakastis lokkab kõrge rohi. Ida päästekeskuse teatel võeti kiiged pärast õnnetust maha.

26. juulil kella 17.42 said päästjad teate, et Narvas Gerassimovi tänaval asuval lastemänguväljakul jäi poisil rippsilla laudade vahel pea kinni. Väidetavalt kukkus rippsillal olnud lapsel taskust midagi maha ja ta püüdis seda kätte saada. Päästjad vabastasid poisi pea, vaatasid ta võimalike vigastuste tuvastamiseks üle. Poiss vigastada ei saanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles