Kaitseministeeriumis jätkub homme tavapärane töö

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseioperatsioon kaitseministeeriumi ruumides.
Politseioperatsioon kaitseministeeriumi ruumides. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Kaitseministeeriumis, mida täna ründas püstoli ja lõhkepakettidega relvastatud Karen Drambjan, jätkub ametnike kinnitusel homme igapäevane töö.

«Kaitseministeerimi töö ei ole lakanudki. Praegu teevad lihtsalt hoone ühes tiivas kriminalistid oma tööd. Ei julge nende eest nüüd sõna anda aga arvan, et homme hommikul 8.30, kui ametnikud tööle saabuvad, on kõik vajalikud ruumid töökorras,» rääkis kaitseministeeriumi riigisaladuse kaitse osakonna juhataja Alo Aulik.

Põhja piirkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Endla Ulviste ja kaitsepolitsei peadirektori asetäitja Erik Heldna kinnitasid, et kurjategija valvelauast edasi ei jõudnud ning plahvatused ja tulevahetus toimusid fuajees ja valveruumis, mitte ministeeriumi tööruumides.

«Uskuge mind, see sündmuskoht näeb hetkel päris segane välja, seal on ikkagi väri- ja ruumikahjustusi ja kõike muud. Kriminalistidel, uurijatel ja ekspertidel on seal päris palju tööd koha peal. Laske neil seda rahus teha,» sõnas Heldna.

Aulik ei osanud öelda, kui palju rünnakute ajal ministeeriumis ametnikke tööl oli, kuid keegi neist kannatada ei saanud. Suveajale kohaselt on ka kaitseministeeriumis praegu puhkuste aeg, lisaks olid mõned ametnikud komandeeringutes või muudel põhjustel majast väljas.

«Toimus õppuste käigus harjutatud evakuatsioon ja kõik inimesed tulid majast välja oma vastavatesse kohtadesse ja nad loendati. Pole paberit kaasas, ei oska öelda, kui palju inimesi sel hetkel majas oli. Kindlasti mitte terve kaitseministeeriumi rahvahulk, vaid arvestades suveolukorda, siis natuke vähem,» kirjeldas Aulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles