Pomerants kiitis politsei tegutsemiskiirust

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants.
Marko Pomerants. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kommenteerides eile kaitseministeeriumis toimunud tulistamist ja politsei ning kaitsepolitsei tegevust olukorra lahendamisel, pidas endine siseminister ja praegune riigikogu liige Marko Pomerants kiiduväärseks politsei tegutsemiskiirust.

Marko Pomerantsile andis juhtunust telefoni teel teada tema noorem poeg. «Viibisin kuskil autos ja infot sain Vikerraadiost kildhaaval. Tundsin kergendust, kui enne 17.30 asjad klaarid olid,» ütles ta Postimees.ee’le.

Pomerants rõhutas, et tema saab politsei tegevust hinnata vaid kui tavaline uudistejälgija. Tema hinnangul oli politsei tegutsemiskiirus väga hea.

«Positiivne on see, et muid ohvreid ei ole peale inimese, kes kriisi tekitas (Karen Drambjan - toim.). Kui inimelud säästetakse, saab hinnang alati olla kõrge,» lisas ta.

Rääkides laiemalt ministeeriumide ja nende haldusala asutuste julgeolekust, peab Pomerants oluliseks proportsionaalsuse ja mõistlikkuse printsiipe. «Sellist aega ei tule ja sellist kulu ei ole maksumaksjal põhjendatud teha, mis puudutaks pääslate ehitamist hoonest eemale. Kaitseministeerium saab tõepoolest olla üks erand, mille puhul tasub mõelda, kas on vaja midagi juurde teha või mitte.»

Ta osutas tähelepanu ka infoturbe olulisusele. «Mis puudutab spetsiifilisi ministeeriume, siis väga oluline on see, et keegi ei saaks tundlikule informatsioonile ligi.»

Endine siseminister usub, et kõik ministeeriumid vaatavad nüüd üle, mida evakuatsioon päriselus tähendab. Pomerants viitas, et eile juhtunu aitab järgmisel korral reageerida paremini, kuid meeles tuleb pidada, et ükski juhtum ei ole eelmise koopia.

«Eks on ka nii, et kui midagi on väga värskelt toimunud, siis kõik on väga kihevil-kahevil. Tuleb rahulikult vaadata – võib-olla ei olegi vaja muutusi ja kuskil jälle on. Eks analüüs ja lahenduste pakkumine peab toimuma nii, et jalad on soojad, pea külm.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles