Drambjani pole vaenu õhutamise eest karistatud

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karen Drambjan
Karen Drambjan Foto: Erakogu

Ehkki eile kaitseministeeriumis tulistamise korraldanud ja selles surma saanud Karen Drambjan on juba 2009. aastal internetti kirjutanud teravaid mõtteavaldusi riigi teemal ning postitanud vihaseid kommentaare, pole kaitsepolitsei kinnitusel teda vaenu õhutamise eest karistatud.

Küsimusele, kas kaitsepolitsei Drambjani väljaütlemiste või kirjutiste põhjal tema suhtes menetlusi alustanud, tema tegevustel silma peal hoidnud või muud sellist, vastas kaitsepolitsei pressiesindaja napilt: «Vaenu õhutamise eest teda karistatud ei ole.»

Drambjan on avaldanud arvamust, et Eestis suhtutakse mitte-eestlastesse kui orjadesse, keda on vaja vaid riigikassa täitmiseks ning ta kutsus muulasi üles oma õiguste eest seisma, kuna Eesti valitsus on juba alustanud kodusõda.

Mees kirjutas 2009. aastal, enne europarlamendi valimisi portaalis Slavia.ee: «Meie kõige hirmsam vaenlane on meie ego, meie orjalik mentaliteet, meie teadlik ja ühine loobumine tegelemast meie ees seisvate probleemidega. Oleme sulgunud oma maailma ja praeme nö omas rasvas, oleme kohandunud elama Eesti riigiga paralleelses maailmas. /…/ Me olime kuulekalt vait, kui meid nimetati juurteta okupantideks, ja nurisemata allusime, kui meilt kooritud kolme naha asemel ei antud muud kui ajutine õigus elule.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles