Kunnas peab annetusena saadud kinoklipi rahasse rehkendama

Hanneli Rudi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leo Kunnas.
Leo Kunnas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon jättis parlamendi valimistel üksikkandidaadina kandideerinud Leo Kunnase vaide rahuldamata ning kohustab teda esitama mitterahaliste annetuste rahalise väärtuse.

Komisjoni 11. augusti otsuse kohaselt tuleb Kunnasel hinnata talle tehtud mitterahalise annetuse väärtus lähtudes teenuse turuväärtusest, selgub Erakondade Rahastamise Järelevalve komisjoni vaideotsusest. Ühtlasi määras komisjon ettekirjutuse täitmise uueks kuupäevaks 19. septembri.

Märtsikuistel riigikogu valimistel üksikkandidaatidest kõige enam hääli korjanud kirjanik reservkolonelleitnant Leo Kunnas jättis valimiskampaania kulude aruandes märkimata kahe kampaaniaosa maksumuse, kuna need olid mitterahalised annetused. Üks neist kinoklipp, mida näidati Forum Cinema kinodes, ja teine A5 formaadis ühelehelise valimistrükise valmistamine.

Komisjon tegi 19. mail Leo Kunnasele ettekirjutuse, millega teda kohustati teda esitama andmed riigikogu valimise valimiskampaanias kasutatud mitterahaliste annetuste kohta.

Kunnas vaidlustas selle otsuse ning tegi seejuures ettepaneku, et mitterahalise annetuse rahalist väärtust peaks hindama järelevalve komisjon.

Oma viimases vaideotsuses leiab komisjon, et neil puudub pädevus ise kandidaatide eest aruannetesse andmeid kanda. «Riigikogu valimise seadus nägi ette, et aruande esitajaks ning sinna nõutavate andmete märkijaks on üksikkandidaat, mis on ka loogiline - eelkõige saavad tehingu väärtust hinnata ikkagi vaid tehingu pooled. Nii nagu kandidaadil lasub kohustus olla kindel, et tegu on seadusega lubatud annetusega, lasub tal ka kohustus esitada aruandes talle tehtud annetuse rahaline väärtus,» seisab otsuses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles