Kanepikasvatajad mõisteti paariks aastaks trellide taha

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep.
Kanep. Foto: SCANPIX

Tänavu jaanuaris Ida-Virumaalt leitud suure kanepikasvatuse pidamisega tegelenud neli meest mõisteti paariks aastaks vangi.

5. ja 6. jaanuaril peeti kinni Läti kodanik Maris (40) ning Eesti kodanikud Rein (40), Nikolai (41), Aleksander (28) ja Aleksei (50). Mehi kahtlustati Ida-Virumaale ebaseadusliku kanepikasvatuse rajamises, kust saadi kätte 385 kanepitaime. Arvestuslikult oleksid kurjategijad kogunud neilt taimedelt üle 11 kilogrammi õisikuid, millest saadava narkootilise aine turuväärtus oleks olnud üle 220 000 euro.

Kokkuleppemenetluse korras määras Viru maakohus Aleksei Maksimovile karistuseks ühe aasta vangistust. Karistusaja hulka on arvatud eelvangistuses viibitud aeg ning lõplikuks karistuseks on mõistetud 11 kuud 28 päeva vangistust, mida ei pöörata täielikult täitmisele, kui isik ei pane 18-kuulisel katseajal toime uut tahtlikku kuritegu ning täidab temale pandud kontrollnõudeid ja kohustust.

Sama kohtuotsusega tunnistati süüdi ka Nikolai Belinikin, kellele mõisteti karistuseks neli aastat ja kolm kuud vangistust. Karistusaja hulka on arvatud eelvangistuses viibitud aeg ning lõplikuks karistuseks on määratud 3 aastat 7 kuud ja 17 päeva vangistust.

Aleksander Maksimov sai karistuseks kolm aastat vangistust. Karistusaja hulka on arvatud eelvangistuses viibitud aeg ning lõplikuks karistuseks on määratud kaks aastat, 11 kuud ja 28 päeva vangistust, millest kuulub kohesele ärakandmisele kaks kuud ja ülejäänud vangistuse osa ei pöörata täitmisele, kui isik ei pane 4-aastasel katseajal toime uut tahtlikku kuritegu.

Läti kodanikule Maris Meirensile mõisteti karistuseks neli aastat ja viis kuud vangistust. Karistusaja hulka on arvatud eelvangistuses viibitud aeg ning lõplikuks karistuseks on määratud 3 aastat 9 kuud ja 18 päeva vangistust.

Viru maakohus määras Rein Laksile karistuseks kolm aastat ja viis kuud vangistust. Karistusaja hulka on arvatud eelvangistuses viibitud aeg ning lõplikuks karistuseks on määratud kolm aastat vangistust, mida ei pöörata täielikult täitmisele, kui isik ei pane 4-aastasel katseajal toime uut tahtlikku kuritegu ja täidab temale pandud kontrollnõudeid ja kohustust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles