Titeranna reostaja jääb ilmselt välja selgitamata

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veeproov
Veeproov Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Esmaspäeval Kuressaare linnaarst Juri Zabellevitši poolt võetud proovid näitasid, et Titeranna olukord ei ole võrreldes eelmise proovi võtmise korraga paremaks läinud ja reostus on endiselt umbes kolm korda üle normi.

«Põduste jõe reostus on nii ülevalt kui altpoolt läinud tunduvalt vähemaks, kuid Titerannas reostus lihtsalt püsib,» sõnas Zabellevitš , kirjutas Meie Maa. «On vaja tormi, tuult ja vee vahetust, siis läheb Titeranna vesi loodetavasti puhtaks, kui midagi juurde ei tule.»

Zabellevitši sõnul töötavad inimesed erinevate variantide kallal ja nad üritavad välistada seda, teist ja kolmandat, kuid reostuse tekkimise hetkest on palju aega möödas.

«Isegi kui kuhugi kraavi oli midagi ladustatud ja see hakkas sealt nirisema, siis praeguseks ajaks on see kadunud ja me lihtsalt ei leia seda,» lisas Zabellevitš.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles