Afgaani ametnikud usuvad, et sakslased rööviti

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani politseinikud Hindu Kushi mäestikus.
Afgaani politseinikud Hindu Kushi mäestikus. Foto: SCANPIX

Afganistani ametnikud usuvad, et mässulised röövisid kaks Kabulist põhja pool mägironimist harrastades kadunuks jäänud sakslast, vahendab uudistevõrk AFP.


Hindu Kushi mäeahelikus roninud sakslased jäid kaduma selle kuu alguses. Saksa välisminister Guido Westerwelle tunnistas seda, et kadunuks jäänud mehed võivad olla röövitud, juba möödunud nädalal.

Parwani provintsi politseijuhi Sher Ahmad Maladani sõnul on neil nüüd selgem pilt sellest, mis sakslastega juhtus. «Me teame, et mässulised röövisid nad ära,» rääkis ta AFP-le. «Ma ei saa teile detaile anda, kuid üsna pea võin ma pakkuda rohkem infot.»

Ükski rühmitus pole siiani inimröövi omaks võtnud. Samas on Afganistanis viimastel aastatel röövitud kümneid välismaalasi, kellest enamik on elusalt ja tervelt pärast lunarahamakset vabadusse pääsenud.

Üks anonüümselt AFPga rääkinud kõrge afgaani luureametnik väitis, et sakslased röövinud rühmitus pole Talibaniga seotud.

Sama allika kohaselt on Põhja-Afganistanis Kunduzi provintsis teeniv Saksa sõjaväe kontingent olnud inimröövlitega kontaktis ja Saksa sõdurid ka osalenud kadunuks jäänud alpinistide otsinguis. «Ühel korral olime me väga lähedal nende vabastamisele, kuid kui me sinna piirkonda [kus neid oli hoitud] jõudsime, olid nad juba minema toimetatud,» rääkis ta.

Saksa kontingent on NATO rahvusvahelistes julgeolekuabijõududes (ISAFis) teenivatest vägedest suuruselt kolmas oma umbes 5400 kaitseväelasega. Langenud on selles sõjas 53 sakslast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles